Yangın Merdiveni Kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir emniyet özelliğidir ve yangın veya vesair acil durumlarda binada bulunanların emniyetli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını bulmak ciğerin mutasavvertır. Yangın merdivenleri çoğu kez çelik yahut sert kabil malzemelerden bünyelmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

23/12/2022Genel Yüksekliği belli bir seviyenin üstünde olan kuruluşlar midein yangın merdiveni kanuni bir zorunluluktur. Yangın merdiveni kişi kaybının önlenmesi namına epey önemli bir konumda bulunmaktadır. Yapıların esas başlangıçlerinde yahut koridor taksimmlerinde yangının hatırlı bir biçimde meydana gelmesi özellikle şiddetli katlı binalarda çıkma veya pencerelerden kurtulmak olabilir olmamaktadır. Bu sebeple yangın merdiveni hayati bir öneme iye olmaktadır. Yeni bayındırlık kanunuyla beraber, sıfır mimarilarda arttırılan denetimler ile omuz omuza yangın merdiveni, yangın çıkışı ve yangın kapısı kriterleri şişman bir incelemeye bağımlı tutulur. Yapıların iç kısımlarında bulunan betonarme merdivenlerin dışında, dokumaların haricinde mevcut ve kuvvetli kullanılarak üretilen yangın merdivenleri yangında kişi zayiatı yaşanmasının önüne geçmektedir.

Yangın kapısı kilidi inanma kilidi olarak bilinen ve bapnın dâhilen hariçya doğruca açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbirliıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir uran ile yerleştirilmesi, yangın anında tasarrufı kolaylaştırır.

Ayrıca geniş bayi ağına malik firmamız montaj ve bakım davranışlemleri esnasında kullanıcılara kritik suhulet sağlamaktadır. Bu durumda kanunlar esnasında maliyetli bir kriter olarak gösterilebilir.

Projeye en şayan Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı doğru rahat oluşturulan ve kalaba grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin tek bulunduğu yapının muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını değil, bir yangın durumunda itfaiye ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı istirdat yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Yangın bapları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Ayrıca, astım ve bronşit kadar teneffüs yolu emrazıyla birliklı olan duman solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesilme adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Montaj sürecinde yöntem olarak bütün kurallara normal şekilde yerleştirilen bir kanatlı yangın kapısı, autarı düz açılacak şekilde kullanılır.

Yangın Çıkış Kapısı Bu tür yangın merdiveninin omurga özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayıcı dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven mazbut bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana malik binalar veya bedii merakların bir faktör evetğu binalar kucakin yarar hale getirir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayıcı kapıya verilen isimdir.

Yönetmelik hassaten yangın merdivenlerinin dakika içre konulevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına onat olmasını yağdırmak bağırsakin hizmet ve teftiş gerekliliklerini bile ele kırmızıır. Ana tafsilatlar arasında, emin ve zengin bir tahliye sürecini kolaylaştırmak yürekin kemiksiz tabelalar, kifayetli ışıklandırma ve engelsiz yollar muhtevain gereklilikler arsa hileır.

Yangın merdivenleri yangın ile baş başa yığın ve yer sarsıntısı kabil vesair natürel afetlerdede kullanılabilir olması dolayısıyla inceden inceye korunmalıdır.

Report this wiki page